Op donderdag 23 april ’15 stapten de leerlingen van L6 de trein op richting Brussel met als doel een bezoek te brengen aan het Federaal Parlement.  Via de metaaldetector ging het richting Kamer en Senaat. Daar werden ze overdonderd door de pracht en praal van “Het Halfrond”, waar nieuwe wetten ontstaan of gewijzigd worden. Ze leerden dat de plenaire vergaderingen steeds worden voorafgaan door “commissies”, een soort mini-parlement waar gretig gediscussieerd wordt om zo tot een gulden middenweg te komen waar de meerderheid mee akkoord kan gaan.
Na dit leerrijke bezoek staken ze de Wetstraat over naar het Warandepark, dat zich uitstekend leende tot een ideale, zonovergoten plaats om hun lunch te eten. In deze groene omgeving midden in de stad mochten de leerlingen nog even vrij spelen.  Daarna zetten ze hun tocht verder langs het Koninklijk Paleis, waar onze Koning werkt.
Het was een toffe, leerrijke dag waar ze nog vaak aan zullen terugdenken telkens ze beelden op tv zien vanuit de Wetstraat 16.  Dan kunnen ze zeggen: “Wij zijn daar geweest!”


4 / 56

Klik met je rechter muisknop op een foto om hem te downloaden.