Het is traditie dat mensen kerst- en nieuwjaarskaartjes schrijven naar familie en vrienden. Ook al worden er meer en meer wensen verstuurd via mail of sms, toch blijft zo een kaartje leuk om te geven en om te krijgen. Ook Jolien, een jonge kankerpatiënt, vond dit bijzonder leuk. Zij nam het initiatief om aan zieke kindjes “kerstpakketjes” te laten bezorgen met daarin oa leuke kaartjes. Jolien is er niet meer maar het fonds “Jolien De Neef” dat door familieleden ter nagedachtenis aan haar werd opgericht, zorgt er nog elk jaar voor dat vele zieke kindjes zo een opbeurend kerstpakje mogen ontvangen.
Op vraag van Inge Van Hamme, mama van Lotte die ook de strijd tegen kanker verloor, namen wij met onze kleuters en leerlingen deel aan deze mooie actie. Er werden heel wat mooie kaartjes gemaakt die aan de kindjes kunnen bezorgd worden. Het werd aan de kinderen ook goed duidelijk gemaakt voor wie deze kaartjes bestemd waren. Er werd met heel veel enthousiasme aan gewerkt want geen enkel kaartje kon mooi genoeg zijn om deze zieke kinderen wat troost en geluk te brengen.
Het staat nu al genoteerd dat wij volgend jaar zeker terug kaartjes voorzien voor alle zieke kinderen!