Op vrijdag kregen de leerlingen van het vierde leerjaar een bezoek van dhr. Karel Dewilde (papa van Falke, Pepijn en Ella-Marie). Hij gaf onze leerlingen  een introductie in het programmeren met het programma ‘Scratch’. De leerlingen werkten samen in groepjes van 2, alle stapjes van het programma  waren makkelijk te volgen via het Smartboard. Eerst leerden ze coderen alvorens ze hun eigen programma mochten maken. Na enkele kleine oefeningen gingen de leerlingen al snel zelfstandig aan de slag om een eigen ontwerp of animatie te maken. Op het toonmoment werd er dan ook, door de leerlingen, tekst en uitleg gegeven over hun creatie.

De voorziene twee lesuren waren op een knip voorbij maar de leerlingen kregen alle gegevens mee naar huis zodat ze, knus in de zetel, verder aan de slag kunnen gaan met het programma “Scratch”.

Ja, we hebben echt wel zin in meer van dat!!!