Op maandag 21 november 2017 kregen de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar les van inspecteur Jurgen De Smet.

Eerst kregen ze een theoretisch gedeelte, waar ze uitleg kregen over welke onderdelen verplicht aanwezig moeten zijn op de fiets als ze geen boete willen krijgen. 🙂 Er werden ook een aantal foto’s en filmpjes getoond. De leerlingen ontdekten hoe belangrijk het fluohesje in het verkeer is en dat deze al in verschillende fluokleurtjes bestaan. Nadien kwam het praktische gedeelte. De leerlingen mochten hun fiets nemen en kregen een papiertje met de verschillende onderdelen van de fiets op. Ze checkten hun eigen fiets en de agent en twee vrijwilligers controleerden of ze hun werk goed deden. Binnenkort volgt er nog een klassikale controle om te checken of hun fiets wel volledig in orde staat.