De leerlingen van het zesde leerjaar werden uitgedaagd door Kineke Baba en Goliath, reuzen van Geraardsbergen, om lid te worden van De Denderende Bende. De Denderende Bende zal dit schooljaar proberen om het klimaat gezonder te maken door de CO2-uitstoot in Geraardsbergen te verminderen. Om te bewijzen dat ze waardige bendeleden zijn kwamen de leerlingen vandaag naar De Grote Doos in provinciaal domein De Gavers.

Tijdens de startdag kregen de leerlingen verschillende proefopdrachten te vervullen: allerhande workshops volgen (boomklimmen, buscraft, spel rond klimaat en natuurbeleving,  wateronderzoek, klimaatfietstocht, koken, …), een theatervoorstelling bijwonen (‘Doe Dan Iets’ door Trimuztache) en samen het klimaatlied zingen. Beide klassen zijn geslaagd en hebben een volgende opdracht ontvangen voor in de klas; ook die wordt gevolgd door een volgende opdracht, enz.: in totaal 6 episodes gedurende dit schooljaar.