Ook dit jaar zette GO! Basisschool Klim Op in samenwerking met hun ouderraad/vriendenkring zich in voor het goede doel, naar aanleiding van de Warmste Week.

Als goede doel kozen we dit jaar voor ‘Pleegzorg Oost-Vlaanderen’ dit omdat het doel nauw met onze school verbonden is. Niet alleen omdat er een aantal pleegkinderen bij ons school lopen maar ook omdat vanuit het leerkrachtenteam en ouderraad mensen zich geëngageerd hebben tot pleegouder.

Pleegzorg Oost-Vlaanderen wil de opbrengsten gebruiken om de bezoekersruimte in Aalst in te richten. Dit om het contactmoment met de ouders zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Ouders blijven een belangrijke rol spelen in het leven van hun kind. Om het mogelijk te maken dat ouders en kinderen elkaar blijven zien, hebben zij op vijf locaties in Oost-Vlaanderen een ruimte ingericht als bezoekruimte: gezellig gemeubileerd, met een tuin, met speelgoed en de mogelijkheid om samen iets te eten… De begeleiding van de bezoekersruimte wordt grotendeels gedragen door vrijwilligers. Ze voorzien speelgoed voor alle leeftijden en ouders kunnen er ook iets klaarmaken voor hun kinderen.

Op donderdag 19 december 2019 organiseerden we ‘Het Warmste Klim Op Momentje” waarbij alle klassen en ouderraad/vriendenkring samen voor een mini kerstmarkt zorgden. Bezoekers konden genieten van heel wat zelfgemaakte lekkernijen en al enkele kerstcadeautjes inslaan.

We waren dan ook heel blij dat wij deze namiddag de symbolische cheque van €3400 mochten overhandigen aan Pleegzorg Oost-Vlaanderen.
#pleegzorgoostvlaanderen #warmsteweek #gobasisschoolklimop