In de maand september ligt de nadruk in onze 1ste kleuterklas vooral bij het socio-emotionele aspect.
Eens het welbevinden van de kinderen goed zit, kunnen ze pas echt betrokken raken en zich goed voelen in de klas. Daarom brachten we de gevoelenskalender aan, trokken we gekke blije, boze, verdrietige en bange snoeten. Een gevoel verwoorden is soms nog moeilijk maar de kapoenen herkennen (en benoemen) de gevoelens en kunnen hun klassymbool bij een gevoel hangen. Ook onze klaspoppen Jules, Anna, Nelly en Cézar helpen ons als het even moeilijk gaat. Soms is het makkelijker om het aan een knuffel te vertellen dan aan een persoon. Samen met de vriendjes van de klas hadden we al een leuke tijd en waren we heel veel BLIJ!
Ook door op ontdekking te gaan in de klas (hoekenwerk) en door te exploreren en te experimenteren leren onze kapoenen heel veel bij. Ze vertelden tijdens een kringgesprek wat ze leuk en minder leuk vonden in onze klas.