In het vierde leerjaar van meester Robin en juf Karen gingen de leerlingen deze week van start met de dagplanning. Wanneer ze ‘s morgens de klas betreden nemen ze hun materiaal dat ze die dag nodig hebben en steken ze dit in hun bakje. Sommige kinderen gaan onmiddellijk aan de slag, anderen luisteren eerst naar de korte instructie van de juf/meester. De leerlingen die nog nood hebben aan extra uitleg worden apart genomen.
Wanneer de kinderen klaar zijn met een opdracht mogen ze buiten een klein bewegingsparcours afleggen. Dat vinden ze heel leuk!
Voor Wetenschap & Techniek zijn we gestart met het thema ‘Voel je wel in je vel’. De leerlingen maakten kennis met dit thema a.d.h.v. vergelijkingen. Wie is de grootste van de klas? Zijn al onze vingerafdrukken hetzelfde? Wie heeft het grootste/kleinste hand van de klas? Wie heeft de sterkste arm -en buikspieren? Wie is het snelst? Dit was een leuke instap om onze leerlingen beter te leren kennen. Ze maakten ook een voedingsdriehoek in groep en deden een quiz rond gezonde voeding.
Voor Spelling maakten ze kennis met de mysterieuze DO die graag klinkers eet. Bonjour et comment ça va werd dan weer herhaald tijdens de Franse les.