Het Klim Op-team en Scholengroep 20 zijn verheugd jullie aan te kunnen kondigen dat we voor het ontwerp en de uitvoering van ons nieuwbouwproject een beroep kunnen doen op de Rosan Bosch Studio en Alheembouw.
We zijn in de wolken omdat we binnen de scholengroep met het nieuwbouwproject in Zottegem ondertussen hebben ervaren tot welk fantastisch resultaat deze samenwerking leidt.
Het ontwerpplan dat voor onze school uitgewerkt is, is opnieuw een pareltje. Een open, ruim, innovatief gebouw met de hoogste eisen op het vlak van duurzaamheid.
Natuur is “de groene draad” doorheen dit project. Daarnaast is er het prachtige design met aandacht voor comfort en warme, speelse materialen.
Het ontwerp is tot stand gekomen vertrekkend vanuit onze visie op leren. We willen kinderen zich maximaal laten ontplooien in hun creativiteit, eigenheid en persoonlijkheid. De speelse leerruimtes in dit gebouw lenen zich daar perfect toe. Het wordt een leeromgeving waar kinderen echt zin krijgen in leren. De ruimtes zijn daarbij afgestemd op de leerdoelen die ze moeten bereiken. Stille ruimtes om geconcentreerd te werken, instructieruimtes waar leerlingen “gewoon” les krijgen en ruimtes waar samenwerking en creativiteit centraal staat. Op die manier werken we aan onderwijs voor de toekomst van onze leerlingen.
De werken zullen in het voorjaar van start gaan en u zal regelmatig een update krijgen. Door de doordachte fasering van de bouwwerken zal de impact op onze werking minimaal zijn.
We kijken alvast uit naar het droomproject waar uw kinderen graag en goed kunnen leren en leven.